Найкращі вареники з вишнею, полуницею, чорницею і іншими ягодами виходять з тіста що готується з застосуванням кефіру. З несолодкою начинкою теж смачні, - моїх домашніх за вуха не відтягнеш. Головний мій секрет в тому, що я слідкую за сайтом Woman365.ru, де і знаходжу багато корисних рецептів: https://woman365.ru/recipes/.

Як варити вареники

Як зробити тісто для вареників з вишнею

Складові

  • 1 стакан кефіру (200 г) будь-якої жирності;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • дрібка солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • борошно - досить, щоб замісити м'яке еластичне тісто.
  • Для начинки - вишня і цукор або цукрова пудра.

Вилийте в миску кефір, додайте сіль, цукор і соду. Соду не потрібно гасити оцтом. Вона вступить в реакцію з молочною кислотою кефіру і наповнить тісто найдрібнішими бульбашками. У цьому - секрет його ніжності.

Гарненько перемішайте і потроху додавайте борошно невеликими порціями (я роблю це ложкою), щоб не вийшло круте тісто. Коли його стане складно місити ложкою, вимішуюте руками на столі. Воно повинно вийти еластичним і трохи «йти» за руками.

Готове тісто накрийте мискою або нещільно загорніть в плівку, щоб не завітрилося. Залиште його на 20 хвилин. «Відпочиле» тісто стає більш м'яким і ніжним. З ним приємно працювати.

Рецепт вареників на пару

А тим часом підготуйте ягоди:

  • переберіть;
  • помийте;
  • просушіть на лляному рушнику ;
  • приберіть кісточки (можна пристосуванням для видалення кісточок);
  • покладаючи в ситечко, щоб стікав сік.

Як готувати вареники з вишнею

Поки ви займалися ягодами, тісто встигло відпочити - пора ліпити.

Можете розкачати його ковбаскою і нарізати ножем. Кожен шматочок сплюсніть в круглий коржик завтовшки 3-5 мм. Або розкачайте тісто качалкою і виріжте склянкою кружальця.
У центр кружечка покладаючи пару-трійку Вишеньок і присипте їх цукром або пудрою. Остання діє як крохмаль - уповільнює виділення соку і утримує його в ягоді. Вареники виходять соковитіше і «не течуть».
Красиво з'єднайте краєчки «косичками».

Як приготувати вареники

Як приготувати смачні вареники з картоплею

  • Почистіть картоплю, помийте в проточній воді.
  • Поріжте часточками і покладіть в каструлю з холодною водою. Посоліть за смаком.
  • Варіть на середньому вогні приблизно 30 хвилин.
  • Тим часом почистіть і дрібно нарубайте цибулю.
  • Смажте на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору. Він такий ароматний!
  • Злийте відвар з готової картоплі і зробіть пюре за допомогою толкушки .
  • Перекладіть пюре в миску, щоб швидше охололо. Додайте вершкове масло, мелений перець і смажену цибулю.
  • Тісто розкачайте в пласт і за допомогою склянки видавіть заготовки. Коли зробите заготовки, можна приступати до формування вареників.
  • У центр тесту покладіть 1 чайну ложку начинки.

Вареники

Скріпіть щільно кінці. Вареник готовий!