Найкращі вареники з вишнею, полуницею, чорницею і іншими ягодами виходять з тіста що готується з застосуванням кефіру. З несолодкою начинкою теж смачні, - моїх домашніх за вуха не відтягнеш. Головний мій секрет в тому, що я слідкую за сайтом Woman365.ru, де і знаходжу багато корисних рецептів: https://woman365.ru/recipes/.
Як зробити тісто для вареників з вишнею
Складові
- 1 стакан кефіру (200 г) будь-якої жирності;
- 0,5 ч. л. соди;
- дрібка солі;
- 1 ст. л. цукру;
- борошно - досить, щоб замісити м'яке еластичне тісто.
- Для начинки - вишня і цукор або цукрова пудра.
Вилийте в миску кефір, додайте сіль, цукор і соду. Соду не потрібно гасити оцтом. Вона вступить в реакцію з молочною кислотою кефіру і наповнить тісто найдрібнішими бульбашками. У цьому - секрет його ніжності.
Гарненько перемішайте і потроху додавайте борошно невеликими порціями (я роблю це ложкою), щоб не вийшло круте тісто. Коли його стане складно місити ложкою, вимішуюте руками на столі. Воно повинно вийти еластичним і трохи «йти» за руками.
Готове тісто накрийте мискою або нещільно загорніть в плівку, щоб не завітрилося. Залиште його на 20 хвилин. «Відпочиле» тісто стає більш м'яким і ніжним. З ним приємно працювати.
А тим часом підготуйте ягоди:
- переберіть;
- помийте;
- просушіть на лляному рушнику ;
- приберіть кісточки (можна пристосуванням для видалення кісточок);
- покладаючи в ситечко, щоб стікав сік.
Як готувати вареники з вишнею
Поки ви займалися ягодами, тісто встигло відпочити - пора ліпити.
Можете розкачати його ковбаскою і нарізати ножем. Кожен шматочок сплюсніть в круглий коржик завтовшки 3-5 мм. Або розкачайте тісто качалкою і виріжте склянкою кружальця.
У центр кружечка покладаючи пару-трійку Вишеньок і присипте їх цукром або пудрою. Остання діє як крохмаль - уповільнює виділення соку і утримує його в ягоді. Вареники виходять соковитіше і «не течуть».
Красиво з'єднайте краєчки «косичками».
Як приготувати смачні вареники з картоплею
- Почистіть картоплю, помийте в проточній воді.
- Поріжте часточками і покладіть в каструлю з холодною водою. Посоліть за смаком.
- Варіть на середньому вогні приблизно 30 хвилин.
- Тим часом почистіть і дрібно нарубайте цибулю.
- Смажте на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору. Він такий ароматний!
- Злийте відвар з готової картоплі і зробіть пюре за допомогою толкушки .
- Перекладіть пюре в миску, щоб швидше охололо. Додайте вершкове масло, мелений перець і смажену цибулю.
- Тісто розкачайте в пласт і за допомогою склянки видавіть заготовки. Коли зробите заготовки, можна приступати до формування вареників.
- У центр тесту покладіть 1 чайну ложку начинки.
Скріпіть щільно кінці. Вареник готовий!